Vés al contingut

Comunicació Efectiva en Diferents Plataformes: Com Adaptar el teu Missatge al Target de la teva Empresa

  Comunicació Efectiva en Diferents Plataformes:
  Com Adaptar el teu Missatge al Traget de la teva Empresa

  Maria Losada, Barcelona, 16 d’octubre de 2023

  En l’era digital, la comunicació efectiva s’ha convertit en un pilar fonamental per a l’èxit de qualsevol empresa. No n’hi ha prou amb tenir un missatge sòlid; també és crucial saber com transmetre-ho en diferents plataformes, tenint en compte el públic objectiu (target) específic de la teva empresa. 


  Cada plataforma de comunicació, ja sigui xarxes socials, correu electrònic, blogs o presentacions, té el seu propi llenguatge i públic. Per tant, és essencial entendre on es troba la teva audiència i adaptar el teu missatge en conseqüència.

  Adaptació del Missatge: To, Paraules Clau i Esti

  El missatge que transmetis ha de ressonar amb la teva audiència. Aquí hi ha alguns consells per a adaptar el missatge d’acord amb el target de la teva empresa:

   

  • To: El to del teu missatge ha de ser coherent amb la personalitat de la teva marca i la sensibilitat de la teva audiència. Per exemple, si estàs dirigint-te a un públic més jove, un to informal i amigable pot ser efectiu.

   

  • Paraules Clau: Investiga les paraules clau rellevants per a la teva indústria i utilitza aquelles que siguin més apropiades per al teu públic objectiu. Això millorarà la teva visibilitat en línia i augmentarà la rellevància del teu contingut.

  • Estil: L’estil d’escriptura, el format i la presentació visual són aspectes importants de l’adaptació del missatge. Per exemple, un públic acadèmic podria requerir un estil més formal, mentre que un públic més jove podria preferir contingut visual i concís.

  IMG_2157

  Diferenciar plataformes: on és el meu públic objectiu?

  Xarxes Socials:

   

   

   

  1. Instagram:

  Instagram tendeix a atreure a un públic més jove (adolescents i adults joves), enfocat en contingut visual i creatiu.

  Missatge: Centra’t en imatges i vídeos atractius. Utilitza llegendes breus però impactants. Promou un estil de vida i l’autenticitat.

  Contingut: Publica fotos i vídeos d’alta qualitat que mostrin productes o serveis de manera visualment atractiva. Utilitza Stories per a contingut efímer i Enquestes per a la interacció.

  Etiquetes: Investiga i utilitza etiquetes populars i rellevants per a augmentar la visibilitat del teu contingut.

   

  2. TikTok:

  TikTok és especialment popular entre la Generació Z i joves adults.

  Missatge: Ha de ser curt, directe, entretingut i creatiu. L’humor i l’autenticitat funcionen bé.

  Contingut: Publica vídeos verticals de 15 a 60 segons. Participa en desafiaments i utilitza efectes especials per a destacar.

  Tendències: Està atent a les tendències i desafiaments de TikTok i considera com pots incorporar-los en el teu contingut.

   

  3. Facebook:

  Facebook té una audiència diversa que abasta des de joves fins a persones majors. Pots adaptar el teu enfocament segons la teva audiència específica.

  Missatge: Pots utilitzar missatges més llargs i detallats. Publica contingut informatiu, notícies, esdeveniments i contingut educatiu.

  Contingut: Combina imatges, vídeos i publicacions de text. Les transmissions en viu també són efectives per a la interacció en temps real.

  Grups i Comunitats: Uneix-te a grups relacionats amb la teva indústria i participa en discussions per a establir connexions.

   

  4. Linkedin:

  Linkedin és una plataforma professional, per la qual cosa la seva audiència està composta principalment per professionals i empreses.

  Missatge: Utilitza un to professional i enfoca’t en contingut relacionat amb el món laboral, com a notícies de la indústria, consells i lideratge.

  Contingut: Publica articles, infografies i contingut de qualitat. Destaca els teus assoliments i experiències laborals.

  Connexions: Connecta’t amb professionals i líders de la teva indústria. Participa en debats i comparteix coneixements.

   

  5. X (Twitter)

  X (twitter) atrau a una audiència diversa, des de joves fins a adults, però es caracteritza pel seu enfocament en missatges breus i directes.

  Missatge: Els tuits tenen un límit de caràcters, per la qual cosa la brevetat i la claredat són essencials. Sé directe en el teu missatge i utilitza un llenguatge clar.

  Utilitza etiquetes rellevants per a augmentar la visibilitat dels teus tuits i unir-te a converses populars.

  Contingut: Els tuits amb imatges o vídeos tendeixen a tenir un major compromís. Aprofita la multimèdia per a fer que el teu contingut destaqui.

  Fomenta la interacció animant a les persones a retuitar o citar els teus tuits. Compartir contingut interessant d’uns altres també és una bona pràctica.

  Si desitges compartir contingut més extens, utilitza enllaços a blogs, notícies o altres recursos. Assegura’t que els enllaços siguin informatius i rellevants.

  Connexions: Uneix-te a converses rellevants per a la teva indústria o interessos. Respon a preguntes, comparteix opinions i aporta valor a les discussions.

  Mostrar la personalitat darrere de la marca pot ser efectiu en Twitter. Comparteix anècdotes, experiències o darrere d’escena.

   

  Correu Electrònic: 

  Si estàs enviant correus electrònics a clients potencials o actuals, assegura’t que el contingut sigui informatiu i personalitzat. Utilitza un llenguatge més formal i enfoca’t a proporcionar valor.

   

  Blogs i Articles: 

  Quan escribes per a un blog o lloc web, adapta el contingut per a reflectir l’audiència que desitges aconseguir. Utilitza paraules clau rellevants i ofereix informació detallada i valuosa.

   

  Recorda que, a més d’aquestes pautes generals, és important investigar a la teva audiència específica en cada plataforma i ajustar la teva estratègia en conseqüència. Observa el que funciona i el que no a través d’anàlisi de dades i adapta constantment el teu missatge per a mantenir una comunicació efectiva amb la teva audiència en xarxes