Saltar al contenido

L’Entrevista – Carme Olivencia Martinez

Carme Olivencia Martinez

És advocada especialista en Dret de Família mediadora especialista en Família , Civil y
Comunitari P rofes sora de la UNIR, Universitat Internacional de la Rioja, en el Màster de Mediació , Professora de Formació Professional i Batxillerat , i s òcia f undadora en conflictosenmediación.com el qual ha nascut amb una nova etapa de la meva vida professional.

Escriptora del llibre Cómo Sobrevivir a una Mediación Familiar.

Què et va motivar a unir-te a la xarxa de Dones pel Futur i quines són les teves
expectatives?

Em va agradar veure que per fi les dones s’unien i afrontaven reptes juntes, i que ens podíem donar suport a les unes a les altres, amb les nostres experiències.
Les meves expectatives aquí és aportar tots els meus coneixements, i aprendre de cada sòcia tot el que em pot aportar. I donar a conèixer a tots els àmbits el meu projecte de formació.

 

Quin seria el teu Elevator Pitch? Pots parlar-nos de la teva trajectòria i experiència emprenedora fins ara?

Com dic al meu llibre «Cómo Sobrevivir a una Mediación Familiar», Escoltar-se per trobar la solució quan tens un problema a la teva empresa ho has d’afrontar i buscar una solució, perquè aquest conflicte no s’enquisti i sigui més difícil de solucionar. A COM t’ajudem a trobar la teva solució. Carme Olivencia, fa molts anys que soluciona conflictes i gestionant les emocions, amb la seva ajuda serà molt més fàcil. La meva trajectòria professional és des dels setze anys, però destacaré la que m’ha portat a emprendre com a empresària.
Vaig començar muntant un taller de manipulacions del 2002 al 2005, per poder compaginar la meva vida professional i la meva com a mare. Manipulats MANU.
Del 2006 al 2011, continuant la meva trajectòria com a empresària, vaig muntar el Centre d’Estètica Carme, que em va donar l’oportunitat de fer realitat el meu somni des de petita, i estudiar la carrera de Dret.
El 2016 vaig muntar el meu Bufet d’Advocats EMT abogados, fins al present, aquí vaig estudiar i em vaig preparar per ser mediadora i professora.
En l’actualitat i des del 2023 soc professora d’Universitat i professora de batxillerat i Formació Professional a Formació i Orientació Laboral, a més de ser formadora en diferents tallers i cursos impartits per mi sola o amb la col·laboració d’altres professionals, amb habilitats socials i empàtiques.

 

En quin projecte estàs treballant actualment?

En l’actualitat, em dedico principalment a la formació, COM ofereix un vano de cursos i tallers fets a mida de les necessitats tant de les empreses, com a professionals que necessiten millorar les seves capacitats socials i d’oratòria, entre altres.
A COM treballem les emocions i gestionem les pors, per aconseguir els millors professionals, però sense perdre la humanitat. Us animo a contactar amb mi, bé per telèfon o per Mail, i sempre hi ha una solució, a aquest problema o conflicte que sembla tan embolicat i que no trobés una solució.
Moltes vegades, la solució és allà, però no la veus perquè t’ho tapen les teves pors i el no voler donar escoltar al teu costat, potser tan senzill com respirar i tornar a mirar de nou, i segur que t’emportes una sorpresa, això és el que fem a COM, t’ajudem a avançar sempre endavant.

 

Quin creus que és el paper de la col·laboració i la xarxa en l’èxit empresarial?

És un paper molt important, perquè l’empresari i més el petit, ha de saber que no es troba sol, que hi ha més com ell o ella, i que com sempre s’ha dit «La unió fa la força».Com més unió hi ha, més suport, i moltes més oportunitats de poder triomfar al teu negoci, perquè siguem realistes no tot són flors i violes, per això és important saber amb qui pots comptar i amb qui parlar.Què és el que tu aportes a la resta de sòcies de Dones pel Futur?La meva experiència, les meves ganes de lluitar, d’aconseguir les nostres fites, que soc una més, però soc jo la Carme, i que si en necessitem sempre podran comptar amb mi.

 

Quin consell donaries a altres dones emprenedores que estan començant el seu viatge en el món empresarial?

 

No és fàcil començar un negoci, però que mirin sempre endavant i siguin positives, la il·lusió ha de ser la seva bandera, perquè tot allò que es fa des del cor, tirarà endavant, mai deixar de lluitar i buscar ajuda quan la necessitin, perquè no estan soles, i sempre hi ha algú que ha pogut estar en la seva situació, i els hi pot donar una espenta, o una valuosa informació, d’on treure beneficis i una espenta econòmica si la necessiten.

 

Quin creus que és el paper clau de les dones emprenedores a Catalunya?

 

Catalunya sempre ha estat pionera ens emprendrà, per tant, la dona ha de motivar a altres dones a què sí que podem, la igualtat social comença amb nosaltres mateixes. No podem demanar el que no estem disposats a canviar, ens hem de creure el que fem i que la igualtat comença per nosaltres mateixes.En quina posició, projecte o canvi professional et veus d’aquí a cinc anys?Formant a més i més persones, col·laborant amb altres companyes i empreses, i impartint moltíssimes formacions i donant a conèixer la mediació, abans d’arribar als jutjats.I tinc previst fer dos llibres més, un jurídic i una espècie de novel·la de quan treballava a l’estètica, amb moltes anècdotes, he trobat que escriure a mi personalment m’enriqueix com a persona, i els meus llibres seran el meu llegat a la societat.