Saltar al contenido

Senda – Programa d’acollida

Ets una persona migrant a Catalunya i necessites orientació per a establir-te?

A través d’un suport personalitzat, formacions i recursos, el PROGRAMA SENDA t’ofereix una eina efectiva per a superar barreres, desenvolupar habilitats i connectar amb una xarxa de suport que pot transformar la teva vida.

El procés migratori no sol ser fácil per ningú. A la situació de vulnerabilitat i soledat,  se añade la falta d’oportunitats laborals i la manca de recursos específics para desenvolverse en la sociedad de acogida.

El PROGRAMA SENDA busca oferir-te un acolliment integral, abordant les teves necessitats jurídiques, psicosocials, i laborals. L’objectiu és que els nostres usuaris puguin millorar la seva qualitat de vida i comptin amb eines que els permetin regularitzar la seva situació administrativa i integrar-se de manera reeixida en la societat catalana.

Fases del programa

Una vegada que t’has inscrit en el programa participaràs en les quatre fases que té contemplat aquest programa per a tots els usuaris:

FASE 1 – ACOLLIDA: En aquesta fase, mitjançant una entrevista inicial, recollim dades bàsiques sobre tu i la teva situació per a oferir-te un acompanyament adequat a les teves necessitats. A més et proporcionarem recursos informatius sobre tràmits administratius, drets legals, i altres recursos disponibles a la comunitat.

FASE 2 – ACOLLIDA GRUPAL: en aquesta fase podràs participar en activitats i dinàmiques específiques per fomentar la cohesió grupal, la confiança mútua i la creació de xarxes de suport mutu. Aquestes activitats també serveixen per reconèixer i valorar la diversitat cultural i individual dins del grup.

FASE 3 – ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT INDIVIDUAL: Després de la fase d’acollida grupal, traçarem un camí d’acompanyament individual segons les teves necessitats. Aquest acompanyament el realitzen diferents professionals de l’entitat i pot fer-se en les àrees: jurídica, psicosocial i prelaboral. En els casos que així ho requereixin, derivarem als usuaris a serveis públics i entitats que cobreixin les àrees que no cobrim.

FASE 4 – FORMACIÓ GRUPAL: Aquesta etapa se centra en la realització de càpsules formatives i informatives pràctiques que et permetran adquirir habilitats i competències útils per al teu procés d’arrelament en la societat d’acolliment. Encara que no podem oferir certificats de formació reconegudes per autoritats educatives, sí que rebràs un certificat d’assistència.

El nostre equip

En el PROGRAMA SENDA comptem amb un equip expert en processos d’acolliment que t’oferiran un acompanyament personalitzat en les àrees jurídica (especialitzada en estrangeria), psicosocial (duel migratori) i eines tant per a la integració com per a la inserció laboral (Elaboració de CV, presentació d’entrevistes de treball, etc.)

Som un equip divers, provinent de diferents països del món, que s’identifica amb el procés migratori pel que el nostre acompanyament parteix, a més del coneixement tècnic, de la pròpia experiència

Què t’emportaràs?

  • Guia informativa clau per a la integració
  • Sessions psicosocials per reforçar la resiliència
  • Preparació laboral per enfrontar-se al mercat de treball amb autoconfiança.
  • Regularització jurídica
  • Sessions informatives que les doten d’eines essencials.
  • Seguiments periòdics amb adaptació del programa segons necessitats
  • Retroalimentació: relació transparent i empoderadora.

Què necessites per a fer part del nostre programa?

Si ets una persona que ha emigrat a Catalunya (des d’un país comunitari de la UE o extracomunitari, i també des de España) i necessites eines per a regularitzar la teva situació administrativa, per a integrar-te, per a aconseguir treball o per a participar en xarxes de suport, només has d’inscriure’t al programa en el següent formulari i esperar que alguna de les tècniques es posi en contacte amb tu. 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Ets una entitat i vols col·laborar en aquest projecte?


Posa’t en contacte

Programa finançat per: