Vés al contingut

Premis Reconeixement del Dia de l’Empresa – Empreses del Futur Present 2022

  Reconèixer els valors de les empreses d’avui ens ha de permetre construir les empreses del demà. Són les empreses del futur present. Empreses que tenen un impacte positiu dins la nostra societat, i que contribueixen a construir una economia més justa, verda i equitativa.

  Les estratègies empresarials amb valor compartit, centrades en les persones, el territori i el medi ambient, generen majors oportunitats en les comunitats on es desenvolupen. Un cercle virtuós que promou més valors que, alhora, acaben revertint en la societat.

  El pròxim 27 de juny se celebra, per primera vegada, el Dia de l’Empresa. Distingim les iniciatives empresarials amb valors, que posen les persones al centre, promovent un equilibri entre la competitivitat empresarial i la consciència social. Empreses que ja són avui exemples del que totes poden ser el dia de demà, vives i flexibles, construint un triple impacte (econòmic, social, mediambiental) per transformar el present i construir el futur.

  Perquè les empreses del futur present són els agents de canvi que han de permetre avançar cap a un model on la productivitat i la sostenibilitat formin part de la mateixa equació; on l’aprovisionament local, la igualtat de gènere, o la lluita contra el canvi climàtic, sigui la norma dels projectes que s’impulsen. Perquè les empreses del demà, són les empreses que des d’avui treballen per un futur on la generació de valor a llarg termini per a la societat estigui al centre.

  Reconeixement del Dia de l’Empresa – Empreses del Futur Present 2022
  Com es reconeixerà a les empreses del Futur present?

  Un primer procés seleccionarà les 10 candidates al reconeixement. Poden participar-hi les empreses amb establiment operatiu a Catalunya, que exerceixi una activitat econòmica i que estigui constituïda segons alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima, societat laboral i societat cooperativa.

  Els criteris que es valoraran són:

  • Que el valor compartit s’integri en el model de negoci, és a dir, en l’activitat essencial de l’empresa (el què) i els grups d’interès de l’empresa i el bon govern corporatiu entès com a elements de l’ètica i la transparència.
  • Les polítiques de gestió de persones relacionades amb condicions i beneficis; salut, seguretat i benestar, desenvolupament personal, satisfacció i compromís, diversitat i política salarial.
  • El nivell de traçabilitat i suport per a millorar l’impacte social i mediambiental al llarg de la cadena de subministrament de l’empresa i impacte en el territori.
  • També valorem positivament la bona gestió amb els clients.
  • La gestió ambiental de les instal·lacions, processos i productes de l’empresa (energia, aigua, etc.).
  • L’esforç i la trajectòria per impulsar el valor compartit.
  • L’impacte en reequilibri territorial.

  Posteriorment, serà la ciutadania qui, amb un procés participatiu, triarà l’Empresa de l’any, reconeixement que entregaran en acte solemne el M. Hble. Sr. Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya i el M. Hble. Sr. Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

  link a la presentació: https://empresa.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Reconeixement-del-Dia-de-lEmpresa-Empreses-del-Futur-Present-2022

  Més informació

  Per a més informació, referent a la presentació de candidatures, us podeu adreçar a:

  Alt Penedès, Garraf i Maresme: 934 767 251
  Alt Pirineu i Aran: 973 355 552
  Barcelona: 934 767 251
  Catalunya Central: 936 930 209
  Girona: 872 975 991
  Lleida: 973 243 355
  Tarragona: 977 251 717
  Terres de l’Ebre: 977 495 400

  Font: https://empresa.gencat.cat/ca/treb_actualitat/especials/dia-empresa/