Saltar al contenido

 

Memòries de vides Migrants

El programa Migranta Memoro té com a objectiu principal recollir i posar en valor les històries i les experiències de les dones migrants a Catalunya.

Mitjançant la preservació i difusió de les seves històries, el programa busca reforçar la identitat i la pertinença de les comunitats migrants i fomentar una millor comprensió i respecte cap a elles dins de la societat en general.

La iniciativa busca crear espais de trobada per a dones migrants on puguin compartir les seves històries i testimoniatges. Mitjançant la paraula i la creativitat, aquestes dones, juntament amb algunes catalanes que han viscut experiències migratòries, expliquen les seves vides, alegries, dolors i somnis, acompanyades de les professionals que guien el programa: escriptores i coaches.

El projecte promou la construcció d’una memòria col·lectiva per combatre el racisme i fomentar la convivència. Busca proporcionar suport a les dones en la seva exploració de la memòria migrant i la construcció del seu relat, promovent la solidaritat i la comprensió.

 

Per què és clau preservar memòria col·lectiva?

Preservar la memòria col·lectiva és fonamental per a la identitat cultural, el reconeixement i la valoració de les contribucions de les persones migrants, així com per a la transmissió intergeneracional del coneixement i la prevenció de prejudicis i estereotips.

És a través d’aquesta preservació que es construeix una societat més inclusiva, respectuosa i diversa, que reconeix i valora les experiències de totes les persones que hi son membres.

Migranta Memoro s’ha creat per ajudar aquestes dones a recuperar les seves històries, treballar el dol migratori i les dificultats d’aquest procés, reconèixer la seva aportació a la nostra societat, visibilitzar-la i valorar-la, enfortir la seva autoestima, crear lligams de suport i evitar que es perdi la importància d’aquest fet en la construcció de la memòria col·lectiva de la societat catalana actual.

 

Et volem escoltar

Si vols donar valor a la teva història, crear lligams duradors i ajudar-nos a crear la memòria col·lectiva de la societat catalana actual, en aquest programa trobaràs:

Un itinerari de trobades, tallers creatius i converses a dues veus on, juntament amb les altres participants, compartiràs la teva història, reflexions i somnis, donant vida a una collita rica de relats que aborden temes com la identitat, la migració, el dol i l’esperança.


Inscriu-te

Itinerari

Un programa finançat per: