Vés al contingut

Propòsit en la feina

    Propòsit en la feina

    Liz Otálora, Barcelona 9 de novembre 2023

    T’ha passat que et trobes davant d’un ordinador o bé, atenent a un client de l’empresa on treballes i ja no trobes la motivacions per seguir?, que cada dia que passa et sumes més a la rutina, i sense donar-t’he compte passen els anys i un cop de realitat et fa aterrar en què t’has quedat en l’obsolencencia?
     
    O bé, ets encara molt jove i les teves experiències professionals no paren de ser simples pràctiques i per més tristesa no són remunerades?

    Hola, soc la Liz Otálora i vull parlar-te en aquest article sobre com buscar feina amb propòsit i de com podem començar a fer un treball amb sentit i connectat a la nostra proposta professional i els nostres valors.
     
    La clau principal és treballar la teva marca personal, o perquè vols emprendre o treballar pel teu compte o perquè vols difondre els teus coneixements i fer d’aquest món un lloc millor, exposar el teu ideal del teu entorn.

    esta 2
    mujer-tiro-medio-post-its

    Vull dir-t’he, que no busco amb tot això que vaguis a un món ideal i somiat, sinó que puguis treballar 5 pilars fonamentals per poder aterrar al teu pla d’acció.

     

    1. Definir el teu objectiu: Què vols fer? Què li dona sentit a allò que vols fer? Quin és el teu propòsit d’aquest objectiu? Què et motiva a fer-lo? Quin sentit té per tu i pel món?, i així podríem estar preguntant-nos, això és fonamental, pren-te el temps per poder definir aquest pilar, ja que ens servirà com a brúixola a l’hora de crear el nostre road map.
    2. Explorar la realitat: Com deia al principi, somiar és molt bonic i somiar en gran encara és molt millor, no obstant és necessari que ho fem des de la realitat, l’objectivitat i el pragmatisme, amb la ment freda, i per això és molt important analitzar la realitat, nostra i del nostre entorn, sense exagerar fins al punt on la por ens bloqueja i impossible avançar.
    3. Analitzar les nostres opcions: tenint en compte el nostre objectiu o propòsit, la nostra realitat i la de l’entorn, les nostres opcions més realistes sortiran a la llum, no vull dir que amb ser realista, soltem el boli i mirem cap a un altre cantó, realista des del punt de vista del temps, diners i energia, canalitzar i enforcar els esforços a allò que sí que impulsarà el meu pla de treball.
    4. Pla de treball: Crear un pla de treball és important i aquí ja et veig fent una llista interminable de TOT, jo et recomano que analitzis en fer aquelles dues o tres coses que sí que impulsaran el teu objectiu i no una llista interminable que l’únic que deixarà, és la sensació d’haver fet molta feina i no haver-hi avançat gens o poc.
    5. Seguiment: Un objectiu ben desenvolupat, una anàlisi de la realitat per ajustar, un treball d’anàlisis de les opcions per tenir en compte la pluja d’idees potent, i el desenvolupament del pla de treball. Sense un seguiment, és com una flama de metxa curta, és necessari validar sempre els avanços i detalls, poder validar la viabilitat del que podem fer, per això és rellevant crear els nostres indicadors d’èxit, que ens permetin avaluar cada etapa del procés.

    Com a coach professional no directiu t’invito a fer que puguis explorar els teus objectius de la mà d’un professional que pugui recolzar-t’he com a contenidor del teu procés i poder treballar en el teu objectiu sense transferències externes. A major consciència del que es vol, augment de capacitat de moviment i acció tindràs.

    Si has arribat fins aquí, gràcies per ser i estar.