Vés al contingut

L’Entrevista – Ana Pacheco Rodriguez | Pacheco Abogados

  ANA PACHECO RODRIGUEZ | PACHECO ABOGADOS

  Des de fa anys, l’Anna Pacheco brinda una assistència legal competent gràcies a un equip
  expert d’advocats especialistes. Hem centrat la nostra pràctica professional en diferents àrees legals, i valorem especialment la qualitat i la serietat.

  Especialista en dret de família, violència contra la dona i violència vicària, dret d’estrangeria, dret laboral i dret civil.

   

  Advocada de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, llicenciada en dret per la UNED 2007.

   
   

  1. Què et va motivar a unir-te a la xarxa de Dones pel Futur i quines són les teves expectatives?

  Vaig conèixer el vostre projecte a través de la presidenta, la Sra. Núria Viñas i em va agradar molt la vostra filosofia de projecte i com animeu a les dones a emprendre i motivar les seves carreres professionals valorant totes les seves qualitats. La decisió d’unir-me a una associació de dones emprenedores no respon només a una recerca de xarxes professionals, sinó també a l’aspiració de trobar un espai on les meves habilitats, experiències i desafiaments com a emprenedora siguin compresos i apreciats. En sumar-me a una comunitat de dones amb objectius similars, es generen expectatives fonamentals que van més enllà del que és merament professional, abastant el desenvolupament personal i la construcció de relacions sòlides.

  2. Quin seria el teu Elevator Pitch? Pots parlar-nos de la teva trajectòria i experiència emprenedora fins ara?

  Soc una advocada que té experiència especialitzada en qüestions de gènere i drets de les dones. Com a advocada feminista brindo un enfocament empàtic i comprensiu cap als problemes específics que enfronten les dones. Això pot ser especialment rellevant en casos relacionats amb la violència de gènere, la discriminació laboral o els assumptes familiars. Tinc coneixement en les lleis relacionades amb la igualtat de gènere, assetjament, discriminació i altres temes crítics. Això garanteix que el client rebi assessorament jurídic sòlid i actualitzat. Tinc una bona connexió amb la defensa dels drets humans. Aquest enfocament no només beneficia el client individual, sinó que contribueix a la promoció de l’equitat i la justícia social. Sempre em comprometo a una comunicació clara i transparent durant tot el procés legal. Això inclou informar el client sobre cada pas del cas i oferir assessorament clar.

  3. En quin projecte estàs treballant actualment?

  En l’actualitat, estic treballant molt en temes laborals relacionats amb la conciliació del treball i la vida personal de les dones i en el seu empoderament. A més tracto temes de violència de gènere i de violència vicaria.

  4. Quin creus que és el paper de la col·laboració i la xarxa en l’èxit empresarial?

  Unir-se a una associació de dones emprenedores implica més que no pas simplement formar part d’un grup professional; és ingressar a una comunitat que comparteix metes, desafiaments i triomfs. Les expectatives d’una dona en associar-se a aquesta xarxa van des del suport i la col·laboració professional fins al desenvolupament personal i l’empoderament mutu. En última instància, aquestes associacions es converteixen en espais fonamentals per al creixement integral de les dones emprenedores, contribuint significativament al seu èxit al món empresarial.

  5. Què és el que tu aportes a la resta de sòcies de Dones pel Futur?

  Destacaria el meu compromís com a advocada amb la justícia social i com aquest enfocament pot influir positivament en la vostra associació per tal d’aportar força i empoderament a la resta de sòcies. Crec que puc aportar un suport legal sòlid, i també un compromís actiu amb l’equitat i la justícia de gènere.

  6. Quin consell donaries a altres dones emprenedores que estan començant el seu viatge en el món empresarial?

  Jo l’animaria a unir-se una xarxa de suport que inclogui mentors, col·legues emprenedores i amigues. La xarxa pot proporcionar orientació, recursos i motivació durant els alts i baixos del viatge empresarial. Que fomentés i desenvolupés habilitats de lideratge efectives. La confiança, la presa de decisions i la capacitat per inspirar altres són fonamentals per liderar un negoci amb èxit. Que realitzés una investigació exhaustiva de mercat i elaborés un pla de negocis sòlid. Entendre els competidors, identificar la seva audiència objectiva i establir metes clares et proporcionarà una base sòlida. Els errors són inevitables al món empresarial. En lloc de veure’ls com a fracassos, que n’aprengué. Cada desafiament presenta una oportunitat per créixer i millorar. I sobretot, l’emprenedoria pot ser demandant, per la qual cosa és crucial tenir cura del teu benestar físic i mental. Establir límits, practica l’autocura i assegurar-se de mantenir un equilibri saludable entre feina i vida personal.

  7. Quin creus que és el paper clau de les dones emprenedores a Catalunya?

  Tot i que la participació de les dones en l’àmbit empresarial ha augmentat les darreres dècades, encara enfronten desafiaments únics. Crec que les dones emprenedores tenen un paper vital a l’economia de Catalunya en generar ocupació, impulsar la innovació i contribuir al creixement econòmic. Les seves empreses, que van des de StartUps fins a negocis establerts, diversifiquen i enforteixen el teixit empresarial de la regió. Les dones emprenedores a Catalunya tenen un paper crucial en la construcció d’una economia més inclusiva i dinàmica. La seva participació activa no només impulsa el creixement empresarial, sinó que també contribueix a l’equitat de gènere ia l’apoderament econòmic a la regió.

  8. En quina posició, projecte o canvi professional et veus d’aquí a cinc anys?

  D’aquí a 5 anys, podria imaginar-me com una líder consolidada al meu despatx. M’agradaria haver expandit amb èxit el meu negoci, diversificant les ofertes i guanyant reconeixement per la seva innovació i excel·lència. A més, m’agradaria haver establert xarxes sòlides, tant en l’àmbit local com internacional, col·laborant amb altres emprenedores i contribuint al creixement de l’ecosistema empresarial. M’agradaria tenir un paper actiu en la mentoria d’altres dones que busquen iniciar els negocis propis. Voldria que la meva empresa destaqués pel seu compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social empresarial, reflectint-ne els valors i contribuint positivament a la comunitat. En termes de desenvolupament personal, m’agradaria haver cultivat habilitats de lideratge sòlides, gestionant eficaçment equips i enfrontant desafiaments amb confiança. També m’agradaria haver trobat un equilibri saludable entre la vida professional i personal, prioritzant el benestar i la satisfacció personal.

  Moltes gràcies!