Saltar al contenido

Finances en femení

A Dones pel Futur confiem en el talent femení i creiem en la xarxa que construïm amb les nostres sòcies. Sòcies expertes en els diferents àmbits professionals.

És per això que aquest post el dediquem a les Finances en femení, coneixements que la nostra sòcia Montse Massó, Conusltora Financera vol compartir amb tots nosaltres.

La dona emprenedora

Actualment hi ha la percepció que obrir un negoci és una bogeria i més encara si ets dona. L’entorn econòmic no és favorable, les ajudes publiques són insuficients i demanar finançament al banc ja és una cosa del passat. En qualsevol cas, l’emprenedora comença el seu projecte amb una enorme dedicació, entusiasme i il·lusió. I no són pocs els recursos econòmics i humans que destina al projecte, encara que sap que no serà fàcil fins hi tot assumeix el risc que no funcioni i hagi de tancar el negoci.

Tot i així, què impulsa a les dones a seguir endavant amb el seu projecte? Allà a on hi hagi dificultat, nosaltres, les dones hi veiem una oportunitat de millora, i si el repte és assequible, ens hi fiquem de cap per a superar-lo.

Decàleg

En aquest article, vull compartir amb vosaltres algunes recomanacions de dos emprenedors, en Pierre-Agustin Dumez de JustCalm i jo mateixa, que vàrem explicar als alumnes d’Emprenedoria de l’escola CETT-UB, gràcies a la iniciativa d’en Marc Ambit, consultor i formador en gestió de projectes. Aquestes recomanacions, són:

  1. Defineix un objectiu clar a mig termini. Marca el camí a seguir per aconseguir-lo i vés i directe cap a ell.
  2. Tingues disciplina en el treball i fixa’t uns horaris pel teu projecte. Treballar per compte propi requereix molta voluntat.
  3. Busca col·laboradors externs. Són els millors aliats, a la vegada et donaran flexibilitat i llibertat per a cada propòsit en el moment adequat. Són una font il·limitada de coneixement.
  4. Allunya’t de les persones tòxiques. Qualsevol persona que transmeti missatges negatius sobre el teu projecte o tingui una visió pessimista de la vida no aporta cap valor, només escoltar-los ja és una càrrega negativa al subconscient.
  5. No t’oblidis de la teva capacitat creativa. Ets més creatiu del que t’imagines, no deixis de buscar-la.
  6. Sigues flexible. És la clau per fer un gir a la teva estratègia en el cas que els resultats estiguin lluny del teu pla de negoci inicial.
  7. Confia en tu mateixa. Per molt bo que sigui el projecte que vols engegar, si alguna cosa impedeix tenir fe en tu mateixa, no funcionarà. Escolta la teva intuïció, rarament s’equivoca.
  8. Cuida’t, mima’t i dedica’t temps per a l’oci. Les dones emprenedores som esportistes d’alt rendiment, hem de cuidar-nos física i emocionalment per afrontar el dia a dia.
  9. No tinguis por al fracàs. No es pot témer a allò que no existeix. Si el projecte no ha resultat tant rentable com imaginaves, aprèn dels errors comesos i continua avançant en aquest o en un altre projecte.
  10. En qualsevol cas, no vegis mai un projecte que no ha sortit com un fracàs, sinó com un pas previ per assolir l’èxit en el teu pròxim negoci, a on podràs aplicar tot allò après anteriorment.

Montse Masó Coll, Consultora Financera de Planificació Econòmica d’OVB

 “El món de les finances evoluciona, els patrons de la banca tradicional han de renovar-se per adaptar-se a un món canviant i dinàmic, en el qual les dones cada vegada prenem més decisions importants en poc temps. La banca parla en femení”