Vés al contingut

Dia Europeu per la Igualtat salarial entre dones i homes. 22 Febrer

  Saps què és la bretxa salarial? La bretxa salarial és un indicador que mesura la desigualtat salarial entre homes i dones. El 22 de febrer es celebta el Dia Europeu per la igualtat salarial entre dones i homes La commemoració amb l’objectiu de fer més visible la bretxa salarial entre homes i dones i respon a una crida del Parlament Europeu per a sensibilitzar a la ciutadania.

  La desigualtat salarial entre dones i homes no es pot explicar només mitjançant paràmetres objectius que tinguin a veure amb la productivitat, nivell d’educació, l’experiència laboral, les hores treballades, la categoria professional, l’activitat econòmica i la ubicació regional (urbana o rural) sinó també amb paràmetres relacionats amb la desigualtat i la discriminació que pateixen les dones a l’àmbit laboral.

  A més, i segons la Comissió Europea, entre els factors que també hi contribueixen destaquen la manca de transparència en els sistemes retributius i la inexistència d’una definició legal del concepte de “treball d’igual valor”.

  Amb aquest objectiu compartit, des de Dones pel Futur,t’animem a participar a la Jornada “Igualtat retributiva entre dones i homes: Noves obligacions i eines d’implementació”, que es celebrarà el propoer 25 de Febrer a les 10h i que organitza el Consell de Relacions Laborals de Catalunya. Una jornada que servirà per conèixer millor i dotar d’eines per implementar un Pla d’Igualtat efectiu a qualsevol organització.

   

  Més informació a : Departament Treball. Igualtat

  Recursos:  Guia per a l’aplicació de la Igualtat retributiva entre homes i dones