Vés al contingut

Presentació projecte Comunitats Autofinançades – CAF

  Les Comunitats Autofinançades (CAF) són grups d’estalvi i crèdit en què, segons la confiança, els membres aporten regularment petites quantitats de diners en un fons comú. Amb el capital generat es donen petits crèdits als membres que ho necessiten. El model representa una alternativa a la banca tradicional, com a eina de canvi individual i social en col·lectius vulnerables i de recursos escassos.

  L’objectiu per a la població diana és la millora de la gestió de l’economia domèstica, l’increment de les oportunitats d’emprenedoria i l’augment de l’ocupabilitat, a través de la creació i la continuïtat de grups solidaris. A les CAF hi ha una transferència autogestionada de coneixement i diners, es donen sinergies entre les persones que hi participen i un gran suport mutu que permet millorar col·laborativament cada situació personal i professional.

  Des de la nostra entitat Dones pel Futur venim treballant en conveni amb l’Associació ACAF  des de 2020, per això us convidem a participar a l’esdeveniment organitzat per la Fundació Servei Solidari juntament amb la Universitat Pompeu Fabra per conèixer la metodologia innovadora i l’impacte de l’eina de mà de tècnics de referència i testimonis.

  L’acte s’emmarca dins del projecte d’Erasmus Plus Lets Savee finançat per la Comissió Europea i en partenariat amb Microfinance Centre (Polònia), Saving Buddies (Alemenia), Stichting Cash2Grow i The Hague University of Applied Sciences (Holanda) i Società Cooperativa Impresa Sociale (Itàlia)

  Us esperem el dia 26 de gener a les 9:30ha la Universitat Pompeu Fabra.
  Carrer de Ramon Trias Fargas 25-27, Barcelona. Aula 40.S02

  #economiacolaborativa #innovació #grupscol·laboratius #acaf #serveisolidari #comunitatsautofinançades #canvi