Vés al contingut

A Dones pel Futur celebrem Sant Jordi amb lectures en clau de dona.

  A Dones pel Futur volem celebrar la Diada de Sant Jordi i el dia del llibre, compartint les nostres recomenacions de lectures en les que la dona i el seu paper a la societat en són les protagonistes.  A continuació, compartim algunes de les lectures que ens poden inspirar i ajudar a construïr un món més just per a les dones i donar-lis la visibilitat que es mereixen. Diferents lectures , per a diferents públics, però totes amb un denominador comú, la dona.

  DONES REBELS. Històries contra el silenci. – Aina Torres i Reixach i Helena Pérez. Editorial Sembra Llibres

  Aina Torres i Rexach recupera en aquest llibre el referent de vint- i-dues dones d’arreu de la nostra geografia que van prendre partit per enderrocar els murs del patriarcat. Milicianes, aviadores, matemàtiques, pintores, compositores, polítiques, escriptores, metgesses, esportistes, sindicalistes, periodistes, mestres, activistes veïnals…Un llibre, en definitiva, per a contribuir a forjar una nova memòria popular: la de les protagonistes silenciades de la nostra història.

  PERQUÈ LES DONES SALVARAN EL PLANETA.- Diverses autores. Editorial Raig Verd

  Llibre que vol provocar reflexió i acció col·lectiva. Reuneix veus destacades dels moviments feministes i ecologistes internacionals per visibilitzar com la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones és imprescindible per a aconseguir la sostenibilitat ambiental.

  RECORDS DE LA MEVA INEXISTÈNCIA.- Rebecca Solnit. Editorial Angle

  Rebecca Solnit mira enrere i rememora els seus anys de lluita i compromís. Recorda la seva joventut en un barri marginal de San Francisco, quan la violència de gènere era habitual, i els seus anys de formació com a escriptora i feminista, en una societat que excloïa la veu de les dones en la vida cultural. I explora quines forces i quins camins la van ajudar a alliberar-se: la guia constant dels llibres; la comunitat gai, que renovava aleshores els models de gènere i família; i el seu descobriment dels vastos paisatges de l’Oest americà.

  DONES VALENTES. – Txell Feixas. Editorial ARA Llibres

  Aquest llibre és un homenatge a les dones que no s’han sotmès i que estan canviant la història de l’Orient Mitjà. La mirada de la periodista Txell Feixas Torras, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a l’Orient Mitjà, és sensible a les històries de les dones valentes i anònimes que potser no troben espai als informatius, però que commouen, empoderen i expliquen millor que cap altra notícia els canvis que vindran i que fa temps que truquen a la porta dels països àrabs.

  ATRAPADOS EN EL FEMINISMO.Gemma Cernuda. Ediciones Urano

  En aquest breu llibre, Gemma Cernuda, posa la seva experiència de gairebé vint anys en màrqueting i comunicació en femení, amb la finalitat de convidar-nos a repensar què és el feminisme, d’on ve i cap a on ha d’anar. Ressalta que no és un concepte que s’oposi a cap altre, ni que sigui només una qüestió de dones, sinó que és un terme inclusiu que l’única cosa que cerca és una societat millor on homes i dones tinguin igualtat d’oportunitats i convisquin harmònicament.

  CONTES DE BONA NIT PER A NENES REBELS 3. – Elena Favilli. Ed. Estrella Polar

  El llibre recull l’història de 100 dones  immigrants que han canviat el món. 100 dones immigrants exemple de determinació i audàcia per a les nenes que somien en gran. Aquest llibre reuneix noves històries de dones extraordinàries de tot el món: activistes, artistes, directores de cinema, metgesses, escriptores, polítiques, esportistes, científiques i un llarg etcètera, retratades per diferents il·lustradores. Una excel·lent lectura per a totes les edats i que pot inspirar a les dones del futur.

  A Dones pel Futur desitgem que gaudeixis de la lectura i a la vegada us desitgem Feliç Diada de Sant Jordi per a totes i tots.