Vés al contingut

Dones Pel Futur a el Parlament de les Dones

    La incidència política és un dels eixos de treball fonamentals per Dones pel Futur, Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries, per això, estem molt agraïdes de l’espai atorgat en el primer Parlament de les dones de Catalunya. 

    Durant la sessió Núria Viñas, presidenta de la nostra associació i coordinadora del Grup de treball dels drets laborals i econòmics del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, ha instat el Parlament de les Dones a “declarar la necessitat de fer complir les lleis d’igualtat vigents a l’ordenament” i a “revisar la legislació des d’una perspectiva de gènere”.

    El Parlament de les dones presa com a base la Conferència Mundial sobre la Dóna que l’ONU va celebrar en 1995 en la qual s’exigien polítiques transversals d’igualtat. En la declaració Institucional el Parlament es tracten temes com l’educació, la salut reproductiva i la bretxa salarial. A més, proposa mecanismes com un sistema de quotes en les carreres i llistes cremallera en els candidatures polítiques. 

    Amplia informació en aquest enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/imatge-inedita-al-parlament-de-catalunya-tot-lhemicicle-ple-de-dones/video/5880937/#.XRszD6iIoYU.twitter