Vés al contingut

Dia Internacional de la Dona. Dones pel Futur

  El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per a reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l’àmbit laboral, i per tant pel dret a la independència econòmica.

  Aquests temps que estem vivint amb la lluita contra la pandèmia de la Covid19, a Dones pel Futur volem, més que mai, dedicar aquest dia a totes les dones que s’hi estant deixant la pell per tirar endavant els seus negocis, les seves famílies i la seva carrera professional, dones que cada dia aixequen la persiana i no perden els ànims ni l’energia per tirar endavant.

  Un any més a Dones pel Futur ens volem adherir al Manifest Institucional de l’Institut Català de les Dones i sumar-nos a les reivindicacions en els efectes de la pandèmia de la Covid-19 vers les dones. Un clar exemple: “No sembla que els hàbits patriarcals en la distribució dels usos del temps pel que fa a la corresponsabilitat hagin estat afectats pel confinament, tot i que l’increment de la convivència d’homes i dones a les llars ho hauria d’haver facilitat.”

  Manifest Institucional Dia Internacional de les Dones.

  “En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el proper 8 de març, des de l’Institut Català de les Dones centrem les reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.”…llegeix el manifest clicant aquí

   

   

  Suma’t a la campanya de reinvindicació del Dia Internacional de les Dones, “Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables” i aconseguim entre totes conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva.