Vés al contingut

Carta: “Ens cal una Conselleria d’Igualtat i Feminismes?”

  Benvolgudes companyes i companys,

  Com ja sabeu el nou Govern de la Generalitat ha creat una Conselleria d’Igualtat i Feminismes. I com en tota innovació, hi ha opinions diverses  a favor i en contra; algunes veus  diuen que  els feminismes han de ser transversals,  i no centrats en una única Conselleria, tindrien raó, al meu entendre, en una situació de normalitat, en que realment s’apliquessin totes les polítiques de Govern amb perspectiva de gènere, però malauradament no és així.

  Encara estem lluny d’una veritable situació d’equitat i amb igualtat d’oportunitats per a les dones. Dia a dia, es repeteixen els casos de violència masclista, d’assetjament a les escoles, universitats i a les empreses, per tan estem lluny d’aquesta normalitat tant desitjada. Ens cal doncs, seguir reivindicant i lluitant des dels espais propis, on no hi hagin interferències i puguem comunicar i defensar tot el que pensem.

  Des de la nostra Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries, Dones pel Futur volem també que trobeu la vostra plataforma de debat i  ser el vostre portaveu, davant de moltes injustícies que encara es pateixen al nostre país per qüestió de gènere.

  Només denunciant  les agressions, siguin del tipus que siguin , farem que la societat canviï.

  Per tot això,  benvinguda sigui la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, apostem pel seu nou nomenament i l’enhorabona des d’aquest espai a la Honorable Consellera Sra. Tania Verge, li desitgem que es compleixin tots els seus propòsits, i molts èxits en aconseguir-los.

  Nosaltres serem al seu costat i col·laborarem en el que faci falta per aconseguir la societat que les dones tant desitgem, que puguem anar tranquil·les pels carrers, que puguem optar a càrrecs de responsabilitat i direcció tan a les empreses públiques com a les privades, que cobrem el mateix que els nostres companys homes per la mateixa feina, i que deixem de ser només nosaltres les úniques persones responsables de les feines de “les cures”,  tant importants pel manteniment de les famílies, la gent gran, les persones malaltes, persones en dependència, infants i un llarg etcètera.

  Volem, per fi, gaudir de la nostra vida, ser nosaltres mateixes i que ens deixin de posar traves  pel fet de ser dones.

  Núria Viñas, Presidenta de Dones pel Futur