Vés al contingut

Acte lliurament Premis Rosa M. Garriga

  La Presidenta de l’Institut Català de les Dones, la Sra. Laura Martínez Portell, la Presidenta d’Honor de Dones pel Futur, la Sra. Rosa M. Garriga, la Sra. Montserrat Candini, alcaldessa de Calella,  i altres personalitats de l’àmbit polític, social i entitats varen assistir a l’acte.

  El passat 29 d’octubre del 2020, l’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries, Dones pel Futur va celebrar la primera edició dels Premis Rosa M. Garriga a l’emprenedoria femenina.

  L’acte es va celebrar en format virtual, degut a les circumstàncies actuals de la pandèmia generada per la Covid 19, però tot i així, hi varen poder assistir més de 60 persones. En el seu discurs de benvinguda, la Sra. Martínez Portell va destacar que “Des de l’Institut Català de les Dones ens sembla absolutament necessari entendre l’emprenedoria com un fet econòmic i un fenomen cultural. Cal potenciar l’activitat emprenedora de les dones, Per això actes com aquest, que congreguen dones empresàries creen xarxa i generen sinergies son molt necessàries”

  Seguidament, les paraules de la Il·lma. Sra. Montserrat Candini, Alcaldessa de Calella així com de la Sra. Meritxell Romero, Consellera Delegada d’Equitat al Consell Comarcal del Maresme, varen expressar la voluntat i el compromís de les administracions públiques a ajudar i acompanyar a totes les dones que inicien els seus projectes emprenedors, persones lluitadores, valentes i amb molt de talent.

  La trobada va comptar també amb la participació de més de 10 candidates finalistes als Premis Rosa M. Garriga 2020, totes elles, dones emprenedores a qui la Sra. Núria Viñas, Presidenta de Dones pel Futur va voler dirigir unes paraules de reconeixement.

  “Aquests premis els hem volgut dedicar a totes aquestes dones que s’hi estant deixant la pell per tirar endavant els seus negocis, que cada dia aixequen la persiana i no perden els ànims ni l’energia per tirar  endavant. Són les heroïnes de la nostra societat. Totes elles es mereixen aquests premis que avui concedirem a tres dones que les  representaran, elles fan que en la seva soledat de l’emprenedora,  perquè l’emprenedora sempre  està sola, en el seu dia a dia  es creï riquesa al seu entorn i aconsegueixen marcar un impacte social i econòmic  al seu territori i sí, és de gran valor i cal reconèixer-ho. Nosaltres fem el possible per acompanyar-les  en aquest camí  i donar-li tot el suport que necessiten.”

  En la primera edició dels Premis Rosa M. Garriga a l’emprenedoria femenina, les guanyadores han sigut :

  1r Premi Sra. Conxa Badell amb el seu projecte Ceràmica Conxa Badell a Cabrils.

  2n Premi Sra. Jimena Uribe, amb el seu projecte Arcadia llibres, una llibreria i espai per a l’oci  ubicada a Barcelona.

  3r Premi Sra. Sandra Ortiz pel seu negoci de taller de ioga: Madre India a Argentona.

  Les guanyadores varen rebre aquest premi en mans d’un jurat format per membres del Consell de Dones pel Futur que ha valorat les més de 12 emprenedores finalistes i el seus projectes. Destacar que totes les participants han format part dels programes de Grups Solidaris de Microcrèdits així com de de Mentoring per apoderar en femení, que organitzen des de l’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries-Dones pel Futur, aquests programes  van dirigits a dones amb dificultats per accedir a la financiació, i que volen autoocupar-se.

  En tots els projectes finalistes s’ha valorat aspectes com:  Innovació i Creativitat; Sostenibilitat i Respecte pel Medi Ambient; Impacte en el territori; Idea de negoci i Proposta de Valor i finalment la Implementació i Viabilitat de cada un dels projectes. També s’ha volgut valorar que tots els projectes han de generar un impacte emotiu, idees i negocis que emocionin i connectin amb les persones.

  Per concloure l’acte, la Sra. Rosa M. Garriga, Presidenta d’Honor de Dones pel Futur va voler adreçar unes paraules a les premiades, candidates i a totes les persones  assistentes, agraint la iniciativa dels Premis i desitjant que aquesta sigui la primera de moltes properes edicions.Reconeixen l’esforç i dedicació de l’entitat, les administracions i sobretot les dones emprenedores que participen i lluiten per seguir endavant amb el seu projecte de negoci. La primera edició dels Premis a l’Emprenedoria Femenina, Rosa M. Garriga compten amb la col·laboració de la Fundació  de l’Obra Social de  “La Caixa” i l’Institut Català de les Dones.