Vés al contingut

#25N2020 Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

  El 25 de Novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Aquest dia va ser declarat Dia Internacional contra la #ViolènciaDeGènere l’any 1981 per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo el 25/11/1960. Des de llavors, no han cessat els esforços de moviments socials, feministes i de tots els àmbits per a eradicar les violències masclistes.

  És evident que, encara ara, els temps segueixen canviant i que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. No hi ha dubte que la defensa dels drets humans més fonamentals està guanyant, a poc a poc, aquesta partida. Per això des de l’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries, Dones pel Futur, ens adherim al Manifest 25N2020 per a l’eliminació de la violència envers les dones que han elaborat la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i la Delegación del Gobierno a Catalunya, així com les Diputacions de Bacelona, Tarragona, Girona i Lleida, juntament amb la societat civil, representada per les entitats socials i les persones que vulguin adherir-si.

  Accedeix al Manifest #25N2020 al qual Dones pel Futur s’hi adhereix.

  MANIFEST 25N2020

  I recordeu sempre que :

  “Les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel, sigues tu també còmplice en la construcció d’aquest món millor.”

  25n2020